Normal_muziek_microfoon_studio_2_

Studentenvereniging DIM is fel tegen sluiting van de afdeling jazz & pop van hogeschool ArtEZ in Enschede. De ArtEZ-directie wil de afdeling verhuizen naar Zwolle of Arnhem, maar waarom wordt niet bekend gemaakt. Ook de Popacademie en de opleidingen Mediamusic, Docent Muziek en Muziektherapie zijn tegen de plannen van de directie. Het Enschedese gemeentebestuur steunde unaniem een motie waarin de wethouder cultuur op pad wordt gestuurd dit plan tegen te houden. Dit meldt Tubantia.

In Enschede hangen posters met de vraag 'Where is our jazz?. Op de posters zijn onbespeelde instrumenten en een onaangeroerde microfoon te zien, met de strijdlustige tekst 'Our jazz is here to stay!' De studentenvereniging DIM heeft deze posters opgehangen om te laten zien dat ze zich niet neerleggen bij de plannen van de ArtEZ-directie.

Ook buiten de conservatoriumkringen wordt met onbegrip op de plannen gereageerd. “Ik begrijp niet waarom de ArtEz-directie de redenen van de verhuizing niet duidelijk maakt. Twente heeft het culturele milieu, de infrastructuur en het Duitse achterland, daarom is de opleiding hier op zijn plek”, zegt Hans Arnoldy, oud-bestuurder bij Livio en De Tor. Volgens Arnoldy gaat het om publieke waarden. Hierin heeft de directie een verantwoordelijkheid. 

© Nationale Onderwijsgids