Normal_normal_minister-bussemaker-in-gesprek-met-meiden-over-techniek-web

Het aantal studenten op de technische opleidingen groeit. Opvallend is de flinke toename van het aantal meiden. Aan de Hogeschool Rotterdam heeft bijna 45 procent meer vrouwen dit jaar voor een technische studie gekozen. Dit meldt de Hogeschool Rotterdam.

Bestuurslid van de hogeschool, Angelien Sanderman, ziet het als een positieve maatschappelijke ontwikkeling dat er meer vrouwen bewust voor een technische carrière kiezen. “Dit jaar zijn er voor het eerst meerdere vrouwelijke eerstejaarsstudenten ingeschreven bij de opleiding Automotive. Mooi toch dat zij deze stap durven zetten en dat zij kiezen voor een niet traditioneel vrouwenberoep”, zegt Sanderman.

Om techniek onder de aandacht van de meiden te brengen, organiseert de hogeschool elk jaar de 'Girlsday techniek' voor middelbare scholieren. Dit evenement staat voor 23 april weer op de planning en heeft nu al bijna twee keer zoveel aanmeldingen als vorig jaar. Ook hieruit blijkt dat de interesse in techniek onder vrouwen toeneemt. De verwachting is dat deze trend zal doorzetten en het aantal vrouwelijke studenten in technische opleidingen de komende jaren blijft groeien.

De technische studies met de meeste groei aan studenten dit jaar zijn Biomedisch Laboratoriumonderzoek, Gezondheidszorgtechnologie en Mediatechnologie.

© Nationale Onderwijsgids