Normal_tablet_computer_jongen

Het Lectoraat Levensloopbegeleiding bij Autisme van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) organiseert donderdag 29 januari een symposium 'Zelfredzamer door ICT?'. Het lectoraat heeft drie jaar onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van technische hulpmiddelen om mensen met autisme spectrumstoornis (ASS) te ondersteunen in het deelnemen aan de maatschappij. Dit symposium is bedoeld voor iedereen die wil weten wat die mogelijkheden kunnen zijn. Dit meldt de HAN.

Personen met een vorm van autisme hebben vaak begeleiding en ondersteuning nodig om op eigen benen te kunnen staan. Om in de maatschappij te kunnen functioneren wordt bij elke levensfase meer zelfredzaamheid gevraagd die voor mensen met ASS vanzelfsprekend is. Technische hulpmiddelen kunnen daarin mogelijk een uitkomst bieden. Het lectoraat deed samen met het Dr. Leo Kannerhuis (centrum voor autisme), RIBW Arnhem & Veluwe Vallei en Scholengemeenschap de Brouwerij onderzoek naar de inzet van ICT bij autisme. De resultaten van dit onderzoek worden besproken tijdens het symposium.

Tijdens het symposium zullen diverse deskundigen van de onderzoekspartners lezingen geven. Zij vertellen wat er bij de inzet van ICT komt kijken en wat dat betekent voor zowel de persoon met autisme zelf als de begeleiders, leerkrachten en behandelaren.

Het symposium vindt plaats op de HAN Campus in Nijmegen (Kapittelweg 33) van 12.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.han.nl.

© Nationale Onderwijsgids