Logo_hogeschool_utrecht_logo
De begroting voor 2015 van de Hogeschool Utrecht kan de goedkeuring van de Hogeschoolraad (HSR) niet wegdragen. De raad heeft afgelopen week met een meerderheid tegen de begroting gestemd. De bezuinigingsplannen bij HU Diensten, de huisvestingsplannen en de onderwijsinnovatie zijn heikele punten. Dit meldt RTV Utrecht naar aanleiding van berichten in de Hogeschoolkrant Trajectum. 
 
De HSR is met name ontevreden over de bezuinigingsplannen. Tientallen banen moeten verdwijnen bij de ondersteunende diensten. "Het cruciale probleem is dat medewerkers totaal geen zicht hebben welke kant het op gaat en dat komt door het ontbreken van een Harmonisatieplan', aldus HSR-voorzitter Cees Braas. Volgens collegelid Anton Franken wordt er ook geen gedetailleerder plan gemaakt. 
 
De HSR viel ook over de huisvestingsplannen. Volgens het collegelid worden de financiële risico's van de huisvestingsplannen echter redelijk goed in de gaten gehouden. De Hogeschool Utrecht renoveert panden op De Uithof en werkt aan een nieuwbouw. Voor wat betreft de onderwijsinnovatie belooft Franken dat de HSR nauwer bij de plannen zal worden betrokken. 
 
Het college en de raad van de Hogeschool Utrecht moet vanwege het afkeuren van de begroting nu weer met elkaar in gesprek. Mochten de partijen nu weer geen overeenstemming bereiken, dan  moet de landelijke geschillencommissie een oordeel vellen over de begroting. 
 
© Nationale Onderwijsgids