Avans Hogeschool

“Durft mijn generatie nog écht te kiezen voor de liefde? Of gaan we alleen nog maar voor seks? Zijn liefde en seks twee verschillende dingen? Mijn generatie is opgegroeid in grenzeloze vrijheid. Maar is die vrijheid ook daadwerkelijk bevrijdend? Voor het eerst is een generatie geheel verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Wat kies je als alles kan? En hoe weet je dan of je de ‘juiste’ keuze maakt? Achter de minutieus opgebouwde façade van geluk en succes schuilt vaak angst om gekwetst te worden of alleen achter te blijven. En niets is kwetsbaarder dan je over te geven aan échte liefde.” 

Lucas De Man, regisseur bij het Zuidelijk Toneel dat in maart 2015 de liefdesklassieker Romeo & Julia gaat opvoeren, krijgt eindelijk antwoord op zijn vragen. De Man (1982) debuteert met dit stuk in de grote zaal en tracht met zijn voorstelling een maatschappelijke beweging of discussie aan te zwengelen die aansluit bij het thema van zijn voorstelling. 
 
In opdracht van Het Zuidelijk Toneel zal de Avans Hogeschool samen met Parship en BNN de komende maanden het Grote Liefde & Seks Onderzoek uitvoeren, waaruit duidelijk moet worden hoe het met de geluks- en seksbeleving van twintigers en dertigers is gesteld. Er wordt gezocht naar een antwoord op de vraag: Durven we nog écht te kiezen voor de liefde?
 
Twintigers en dertigers van nu kunnen aan de hand van een vragenlijst meewerken aan het onderzoek. Studenten van Avans die de minor Databeleving aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design volgen, zullen op basis van de onderzoeksresultaten een 'interactieve Landkaart van de Liefde' maken en die op Valentijnsdag 2015 online zetten. BNN zal de resultaten gebruiken voor het programma Spuiten en Slikken.  
 
© Nationale Onderwijsgids