Normal_kind_computer_pc

Fontys Hogeschool is een samenwerking aangegaan met orthopedagogisch behandelinstituut Gastenhof in Limburg. Het instituut werkt met kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar met een licht verstandelijke handicap. Fontys-studenten van de opleiding Pedagogiek gaan onder andere onderzoek doen naar de kwetsbaarheid van deze jongeren op internet en social media.Met het convenant met Gastenhof is het tweede Centrum voor Pedagogische Innovatie (CPI) van Fontys Hogeschool Pedagogiek officieel gestart.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking zijn extra kwetsbaar als het gaat om internet en social media. Gastenhof heeft Fontys Hogeschool Pedagogiek gevraagd om onderzoek te doen naar deze problematiek. Het doel is om handreikingen te ontwikkelen voor media-opvoeding en kansen te creëren voor online hulpverlening. Daarnaast onderzoeken de studenten of er een beeldende taal te vinden is waarmee de jongeren zichzelf beter gaan begrijpen en conflictsituaties beter kunnen hanteren. Deze twee onderzoeksthema’s staan gedurende drie jaar lang centraal in onderzoeksprojecten die studenten van Fontys Hogeschool Pedagogiek zullen uitvoeren.

Binnen een CPI werken professionals, studenten en docent-onderzoekers samen aan nieuwe inzichten en kennis over pedagogisch handelen. Een CPI wordt vanuit de opleiding aangestuurd door het lectoraat  en start met de verkenning van één of meerdere uitdagende vraagstukken, waarmee professionals in een instelling worden geconfronteerd.

© Nationale Onderwijsgids