Logo_logo_geefmede5

De post-HBO opleiding Geef me de 5®: met VISIE voor CASS SAMENHANG IMPLEMENTEREN is in januari 2014 voor het eerst gestart en is enthousiast ontvangen door de studenten. CASS staat voor de persoon met ASS, ongeacht leeftijd, geslacht of intelligentie en voor iedereen die duidelijkheid nodig heeft. De opleiding leert je in vier lineaire modules methodisch te werken met de methodiek Geef me de 5 en is, met zijn theoretisch zorgvuldig gewaarborgde methodiek die uitermate praktisch wordt aangeleerd, uniek in het onderwijsaanbod rondom autisme in Nederland. 

Tijdens de opleiding wordt theoretische basiskennis van contextuele therapie, de systeemtheorie, de algemene ontwikkeling van kinderen, de werking van de hersenen en de natuurlijke communicatie behandeld. Andere onderwerpen zijn autisme spectrum stoornissen, comorbiditeit, de afwijkende ontwikkeling, afwijkende werking van de hersenen en de speciaal op autisme spectrum stoornissen afgestemde communicatie. Er worden technieken uitgelegd en geoefend om samenhang aan te brengen in het leven van de cliënt en oplossingen voor problemen te bieden. Daarnaast wordt ingegaan op de basishouding van de professional en zijn zelfkennis en reflectievermogen die hierbij van belang zijn. Tenslotte wordt al het geleerde samengevoegd en word je geleerd dit toe te passen in de eigen werkcontext. Je bent nu in staat om, volgens de methodiek, een passend begeleidingsplan te ontwerpen, uit te voeren, te verantwoorden, te evalueren en bij te stellen. Hiermee ontwikkelt CASS zich van persoonsafhankelijk via structuurafhankelijk naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en een goede omgang met de uitdagingen die het leven aan hem stelt.

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie dient om de praktische toepassing te kunnen ondersteunen en verantwoord en afgestemd in te kunnen zetten. Dit is in de opleiding terug te vinden door het gebruik van filmbeelden tijdens de lesdagen, casuïstiek en het analyseren van (door de studenten zelf ingebrachte) opnamen. Op deze manier sluit de opleiding naadloos aan op de grote vraag naar deskundigheid op het gebied van autisme spectrum stoornissen binnen de verschillende werkvelden.

De opleiding is geregistreerd bij de Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en daarmee een officiële Registeropleiding. Dit houdt in dat de opleiding inhoudelijk is getoetst en onder toezicht staat van het bestuur van de stichting SPHBO. Deelnemers die met goed gevolg aan de opleiding hebben deelgenomen worden opgenomen in het Abituriënten- Register en ontvangen naast een diploma van de Geef me de 5 academie ook een officieel diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). Daarnaast heeft de NVMW de post-HBO opleiding met 21,6 punten geaccrediteerd.

Voor meer informatie en inschrijven: http://www.geefmede5academie.nl/post-hbo/algemeen

© Nationale Onderwijsgids

(Dit is een advertorial)