Normal__cid_image001_jpg_01d0031d

Het expertisecentrum handicap + studie organiseert op 8 december haar tweejaarlijkse congres Quality Time. Tijdens het congres zullen verschillende workshops en lezing gegeven worden over de stand van zaken rond studeren met een functiebeperking. De thema van het congres is dit jaar kwaliteitszorg. H.K.H. Prinses Laurentien verzorgt een lezing. Dit meldt het expertisecentrum handicap + studie. 

Deelnemers kunnen tijdens het congres verschillende workshops volgen. Per workshop wordt een Maatstafthema of een van de andere speerpunten van handicap + studie behandeld. De volgende twaalf workshops staan op het programma:
 
  1. (Alternatieve) leerroutes: voor ieder wat wils?
  2.  Toetsing: vorm of inhoud?
  3.  De examen experience: hoe maak ik een toets?
  4.  Begeleiden, hoe doe je dat?
  5.  Beleid rond deskundigheid
  6. Digitale toegankelijkheid: Let's get digital!
  7.  Kwaliteitszorg gewaarborgd
  8.  Beeldvorming beleven
  9. Universal Design for Learning, hoe UDL ben jij?
  10. Studeren met psychische klachten
  11. Stage en werk
  12. Goede voorlichting, betere instroom
Deelnemers hoeven zich niet vooraf voor workshops in te schrijven. Het congres Quality Time vindt op 8 december van 9.00 uur tot 17.00 uur in het cursus- en vergadercentrum Domstad ( Koningsbergerstaat 9 in Utrecht) plaats. De doelgroep van het congres is iedereen die zich bezighoudt met kwaliteitszorg, studentenbegeleiding of studeren met een functiebeperking. Tickets kosten 150 euro per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven. Handicap + studie stimuleert de deelname van jongeren met een functiebeperking aan het hoger onderwijs. 
 
© Nationale Onderwijsgids