Normal_bibliotheek__lezen__werken__studeren__bieb__student
De universiteitsbibliotheek Groningen dreigt hbo-studenten toegang te gaan weigeren. De bibliotheek kan de studentenaantallen niet aan, met name tijdens de tentamenperiodes. Dit meldt de Telegraaf. 
Momenteel wordt de universiteitsbibliotheek (UB) Groningen gebruikt door zowel studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en van de Hanzehogeschool. 20 procent van de UB-gebruikers zou hbo'er zijn. De studenten van de Hanzehogeschool wijken vaak uit naar de UB, aldus de Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV), omdat zij op hun eigen school amper studieplekken hebben. Daarnaast zouden de Hanze-studenten het leuk vinden om tussen de studenten van de Rijksuniversiteit te zitten. 
 
De universiteitsbibliotheek kan de aantallen bezoekers echter niet aan. Met name in de tentamenperiodes is de bibliotheek te vol. Zij speelt daarom met het idee om een verbod voor hbo'ers in te voeren. De HSV probeert samen met de Hanzehogeschool om een andere oplossing voor het probleem te bedenken. De Hanzehogeschool wil bijvoorbeeld schoolruimte beschikbaar gaan stellen aan studenten van de Rijksuniversiteit, om zo het hbo-verbod te voorkomen. 
 
© Nationale Onderwijsgids