Normal_anton-dautzenberg

Een deel van de ontslagvergoeding die Fontys Hogescholen aan Anton Dautzenberg betaalt, schenkt de omstreden schrijver aan pedofielenvereniging Martijn. Dit heeft de advocaat van Dautzenberg maandag bekend gemaakt. Dautzenberg werkte in september een maand bij Fontys Hogescholen in Tilburg. Dit meldt Trouw. 

In september dit jaar werkte Dautzenberg een maand bij Fontys Hogescholen in Tilburg. Hij was hier onder meer studiebegeleider. Een maand na zijn aanstelling, begin oktober, werd Dautzenberg ontslagen. Het college van bestuur van Fontys Hogescholen stelde in de media dat zij niet op de hoogte was gebracht van zijn aanstelling. Het schoolbestuur wilde niet dat Dautzenberg werkte voor de hogeschool omdat hij 'te controversieel' was. 
 
Dautzenberg heeft om die reden besloten om een deel van zijn ontslagvergoeding aan pedofielenvereniging Martijn te geven. 'Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij Fontys hebben we het over de vereniging gehad en toen was er geen bezwaar,' zegt Dautzenberg. 'Integendeel, de directeur wilde juist controversiële thema's in het onderwijs behandelen.' De schrijver zegt dat hij het geld aan Martijn geeft zodat de vereniging de advocaatkosten kan betalen die gemaakt worden tijdens hun gang naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De pedofielenvereniging wil dat het Europees Hof het verbod op hen ongedaan maakt. Dautzenberg kwam al eerder in de media omdat hij zich in 2011 bij Martijn aansloot, naar eigen zeggen omdat hij een voorvechter van vrijheid van meningsuiting is. Dautzenberg en zijn familie kreeg hierop diverse doodsbedreigingen en in 2012 zegde de schrijver zijn lidmaatschap op. 
 
Fontys heeft nog geen reactie gegeven op het nieuws. De ontslagvergoeding van Dautzenberg is geen groot bedrag, aldus Dautzenberg zelf. 
 
© Nationale Onderwijsgids