Logo_download__2_

Student Sociaal Pedagogische Hulpverlening Tim Versluis heeft de Hogeschool Leiden Prijs van dit jaar gewonnen. Versluis leverde afgelopen studiejaar het beste werkstuk af, zo oordeelde de jury. De 26-jarige student onderzocht de effectiviteit van motiverende gesprekken op patiënten met angst- en stemmingsstoornissen. Dit meldt Omroep West. 

Patiënten krijgen dankzij de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg steeds vaker een acute dagbehandeling aangeboden in plaats van een opname. De behandeling van patiënten met angst- en stemmingsstoornissen loopt echter vaak vertraging op omdat zij moeite hebben met de snelle overstap van een intensieve naar een vervolgbehandeling. Versluis ontdekte dat de weerstand tegen een minder intensieve behandeling door middel van motiverende gesprekken weggenomen kan worden. 
 
De jury vindt Versluis' werkstuk het beste omdat het goed opgebouwd en uitgewerkt is. 'De relevantie van het onderwerp is overduidelijk. Het betreft een actueel onderwerp. Bezuinigingen zijn aan de orde van de dag. De aanbevelingen zijn te gebruiken voor de praktijk en ook breder te trekken', aldus het juryrapport. De winnaar van de Hogeschool Leiden Prijs krijgt een bedrag van 750 euro. 
 
© Nationale Onderwijsgids