Normal_werk_studie_studeren_jongeren

Op donderdag 16 oktober houdt Fontys Hogescholen een informatieavond over studeren met een autistische stoornis. De avond is bedoeld voor aankomend studenten met een vorm van autisme en hun ouders. Ervaringsdeskundige Diederik Weve zal optreden als gastspreker. Dit meldt Fontys.

Diederik Weve is ingenieur bij oliemaatschappij Shell wanneer bij hem, op 52-jarige leeftijd, het syndroom van Asperger wordt vastgesteld. Twee jaar later, in 2011, startte hij het project 'Autisme als Diversiteit' om autisme bespreekbaar te maken bij zijn werkgever en verborgen autisme zichtbaar te maken. Op de informatieavond zal Weve zijn persoonlijke ervaringen delen met het publiek.

Naast de lezing van Weve biedt de avond bij aanvang een informatiemarkt. Organisaties zoals de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Steuntpunt Autisme, oudervereniging Balans, MEE en STUMASS zijn aanwezig met stands. Daarnaast kunnen de bezoekers kiezen uit twee workshops van (ervarings)deskundigen die tips en adviezen geven vanuit de dagelijkse praktijk.

De informatieavond vindt plaats op 16 oktober van 18.45 uur tot 21.45 uur op de campus van Fontys Hogescholen aan de Theodor Fliednerstraat 2 in Eindhoven. Meer informatie over de avond en de workshops, even als een aanmeldformulier, is te vinden op de website van Fontys.

© Nationale Onderwijsgids