Logo_hendrik_valk_prijs

Op donderdag 25 september 2014 wordt de Hendrik Valk Prijs 2014 uitgereikt aan één van de net afgestudeerde talenten van ArtEZ Academie voor Art & Design in Arnhem. De uitreiking van deze aanmoedigingsprijs vindt plaats in het museumcafé van Museum Arnhem om 15.00 uur, belangstellenden zijn van harte welkom. Dit meldt ArtEZ. 

De zes genomineerden zijn: Saskia Blokzijl, Kitty Maria van Ekeren, Joanneke Jouwsma, Roos Meerman, Mariana Murta en Doeke Wartena. De jury bestaande uit Hedwig Saam (directeur Museum Arnhem), Klaas Gubbels (beeldend kunstenaar), Daniel Gross (grafisch vormgever), Else Valk (dochter van Hendrik Valk) en Caroline Roodenburg (directeur van de Stichting Hendrik Valk), maakt donderdag met haar rapport bekend wie de winnaar van de Hendrik Valk Prijs 2014 is.
 
De Hendrik Valk Prijs is een tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs ter waarde van € 2000,- voor pas afgestudeerden van ArtEZ. De volgende studies komen in aanmerking Product Design, Fine Art, Graphic Design, Interaction Design en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Naast het geldbedrag ontvangt de winnaar een werk van kunstenaar Hendrik Valk. Eerdere prijswinnaars waren in 2010 Petra Valdimarsdóttir en in 2012 Inge Meijer.
 
© Nationale Onderwijsgids