Normal_hogeschool_inholland_3

Hogeschool InHolland krijgt een nieuwe collegevoorzitter van het bestuur. Per 1 december 2014 zal Jet de Ranitz aantreden. Zij volgt Doekle Terpstra op die al in januari aankondigde te zullen vertrekken. Terpstra kwam eind 2010 bij InHolland en moest toen een grote bestuurs- en vertrouwenscrisis bij de hbo-instelling aanpakken. De Ranitz is op dit moment nog bestuursvoorzitter bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit meldt Parool.

Terpstra blijft de functie van voorzitter uitvoeren tot de komst van De Ranitz. Daarnaast is hij sinds mei dit jaar aanjager van het zogeheten Techniekpact dat minister Bussemaker van Onderwijs sloot met het onderwijs en bedrijfsleven in Nederland.

De Ranitz was voor haar functie bij de Amsterdamse kunstschool zakelijk directeur van het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Daarvoor was zij directeur van de Faculteit Economie aan Tilburg University. Zij zal haar ervaringen als bestuurder nu inzetten voor de hogeschool. “De afgelopen jaren heeft InHolland stappen gezet om de onderwijskwaliteit te verbeteren”, zegt De Ranitz daarover. “Nu kan verder gebouwd worden, opdat zowel studenten als medewerkers trots kunnen blijven op hun hogeschool”.

© Nationale Onderwijsgids