Logo_umlogo2

Op 1 september opent de Universiteit Maastricht (UM) het academisch jaar met de officiële openingsviering en het symposium ‘Women in academia: Change ahead?’. De UM vindt het hoog tijd dat meer vrouwen carrière maken in de wetenschap. De gastspreker is uiteraard een vrouw; Dr. Jennifer Barnes van de University of Cambridge. Dit meldt de Universiteit Maastricht. 

Hoe hoger op de carrièreladder, hoe minder vrouwen in de universitaire wereld in Nederland. De Universiteit Maastricht scoort met 20% vrouwelijke hoogleraren landelijk gezien niet slecht, maar dit kan en moet beter. Tijdens het symposium spreken diverse (ervarings)deskundigen uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Ze gaan met elkaar en met de zaal in debat over de mogelijkheden om de doorstroom van vrouwen in de wetenschap te verbeteren. De UM verzamelt tijdens het symposium input over hun eigen beleid en hoe dit te verbeteren. 
 
De gastspreker tijdens de academische zitting is Dr. Jennifer Barnes, Pro-Vice-Chancellor for International Strategy, University of Cambridge. Barnes’ carrière is indrukwekkend; van operazangeres, via President van een all-female college van de Universiteit van Cambridge tot haar huidige bestuursfunctie. Ze heeft uitgebreide ervaring in het hoger onderwijs. 
 
Details: 
Symposium: van 9.30 tot 13.00 uur in het Bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht.
Academische zitting: van 15.15 tot 17.00 uur in het Theater aan het Vrijthof. 
Voor het volledige programma klik hier
 
© Nationale Onderwijsgids