Normal_werkgever_melvin_reep__eigenaar_van_syntomax_ict_solutions__feliciteert_patrick_bezemer

Onlangs is het eerste iEXA certificaat uitgereikt in Nederland. Patrick Bezemer, een  LOI student hbo-bachelor Technische Informatica, is geslaagd voor de basisexamens iEXA Bedrijfsprocessen en iEXA Informatiesystemen. iEXA staat voor onafhankelijke landelijke ITC examens in het hoger beroepsonderwijs. 

Patrick is een van de eerste kandidaten die een iEXA examen heeft afgelegd. iEXA omvat drie basisexamens, namelijk bedrijfsprocessen, informatiesystemen, infrastructuur. Ook moeten er negen kernexamens afgelegd worden. De kernexamens maken onderdeel uit van drie verschillende diplomalijnen die verdiepend ingaan op bedrijfsprocessen, informatiesystemen, infrastructuur.
 
Patrick: “Door de iEXA Basisexamens maakt de student kennis met diverse facetten van ICT, niet alleen de vakgebieden waar de persoon zich in wil specialiseren. Met het behalen van deze examens heb ik nu de basis gelegd voor de rest van mijn opleiding”.
 
Zes Hogescholen (LOI, Hogeschool Dirksen, Hogeschool E3, Hogeschool NOVI, NTI en SOD Next), hebben de iEXA examens in het onderwijsprogramma ingebed. In het najaar van 2014 kunnen ook andere particuliere opleiders starten met studenten op te leiden voor iEXA examens. De ontwikkeling en afname van de examinering vindt volledig onafhankelijk plaats en wordt gezamenlijk verzorgd door de Associatie en EXIN. 
 
© Nationale Onderwijsgids