Normal_kim_polling_judo_judoka

Topjudoka en InHolland-studente Kim Polling werd na haar training verrast door bestuursvoorzitter Doekle Terpstra. Hij overhandigde haar voor de derde keer de InHolland Topsportprijs. De jury prijst Polling om haar geweldige prestaties in de topsport en haar discipline om daarnaast een hbo-opleiding te volgen. Polling studeert later dit jaar af aan de pabo. Dit meldt InHolland.

Na het afgroeten bij de judo-training werd pabo-studente Kim Polling gisteren overvallen door voorzitter van College van Bestuur Doekle Terpstra en juryvoorzitter  en directeur Rotterdam Topsport Hans den Oudendammer. Terpstra feliciteerde Kim met haar prijs. "Er is ontzettend veel discipline nodig om topsport te combineren met een hbo-studie. Kim's betrokkenheid en fanatisme zijn een voorbeeld voor velen. We zijn heel trots dat Kim op onze hogeschool studeert", aldus de hogeschoolvoorzitter.

Oudendammer overhandigde de judoka een bos bloemen en een cheque ter waarde van 1.000 euro om haar te ondersteunen in haar carrière. "Het is al de derde keer, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Het is heel gaaf om op deze manier erkenning te krijgen en super dat Inholland topsporters ondersteunt op deze manier", aldus Polling.

Hogeschool Inholland geeft topsporters de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met het volgen van een hbo-studie. Door middel van een studieprogramma op maat en soms een financiële tegemoetkoming kunnen topsporters werken aan een duurzame beroepscarrière.

© Nationale Onderwijsgids