Normal_verpleegkunde_zorgpersoneel_arend_jan_8541

Komende maand start een groep van zestien mbo-verpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis een tweejarige hbo-opleiding verpleegkunde. Het IJsselland is het eerste ziekenhuis in Nederland dat met opleider NCOI dit vernieuwde opleidingsconcept aanbiedt. Dit meldt het IJsselland Ziekenhuis. 

Het innovatieve doorscholingstraject biedt verpleegkundigen ontwikkelingskansen en speelt in op de steeds complexer wordende ziekenhuiszorg. 
 
Het opleidingsprogramma is flexibel ingericht. Hierdoor kan goed worden afgestemd op de ervaring en op het leertempo van de individuele student. Zelfstudie en leren op de werkvloer staan centraal. Er zijn veel praktijkstages en praktijkgerichte groepslessen opgenomen in het programma. De mbo-verpleegkundigen kunnen in twee jaar tijd hun hbo-bachelor halen. 
 
Het IJsselland Ziekenhuis is voor het project een samenwerkingsverband aangegaan met volwassenonderwijsaanbieder NCOI opleidingsgroep. 
 
Omdat de hbo-bachelor zowel het loopbaanperspectief van de deelnemers versterkt als hun duurzaamheid op de arbeidsmarkt is er subsidie aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De partijen doen een beroep op de zogeheten Asscher-gelden voor de financiering van het project.
 
© Nationale Onderwijsgids