Logo Windesheim

Op 2 juni tonen studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) van de hogeschool Windesheim hun innovatieve creaties aan het publiek. De uiteenlopende producten, van een kruising tussen een inline-skate en een skateboard tot een speciale hulpverleners tandenborstel dingen allemaal mee naar de Windesheim IPO-innovatieprijs. Dit meldt het Windesheim. 

Kinderen stimuleren om meer te bewegen, dat was het uitgangspunt waarmee eerstejaarsstudenten aan de slag gingen. De studenten kozen ervoor een moderne draai te geven aan traditioneel vermaak zoals fietsen, boompje klimmen en skaten. De resultaten zijn futuristische boomklimproducten, een kruising tussen een inline-skate en een skateboard waarmee je letterlijk alle kanten op kunt en een apparaat dat zowel een fiets is als een computergame.
 
Er zullen vele slimme producten te zien zijn bij de bijeenkomst. Van gezondheidsproducten, ontworpen door ouderejaarsstudenten, die paniekaanvallen kunnen temperen, tot een voor Philips ontwikkeld product dat de moderne baarddrager helpt om zijn haarversiering in vorm te krijgen. Ook is er een speciale tandenborstel waarmee hulpverleners makkelijker de tanden van ouderen kunnen poetsen. 
 
Tijdens het evenement van maandag 2 juni zal het beste product uitgekozen worden tot winnaar van de IPO-innovatieprijs. Windesheim nodigt iedereen uit om de producten te komen bewonderen en om mee te bepalen welk product moet winnen. 
 
Vanaf 10.00 uur begint het evenement aan de Koestraat 3 in Zwolle. Toegang is gratis. 
 
© Nationale Onderwijsgids