Normal_hogeschool_van_amsterdam_hva__2_

Het voertuig van de Hogeschool van Amsterdam, de 'H2A', kwam tijdens de Shell Eco-marathon als zuinigste uit de bus in de categorie Waterstof Prototype. De Eco-marathon is het grootste Europese kampioenschap voor studenten in het maken van de meest zuinige auto. 

De Amsterdamse hogeschool deed voor de vierde keer mee aan de Shell Eco-marathon en het is de tweede keer dat zij kampioen werden met de H2A. In de categorie Waterstof gaat het erom om een zo klein en smal mogelijk voertuig te bouwen met daarin de meest innovatieve waterstoftechnologie toegepast. Met de H2A versloeg de hogeschool teams uit verschillende Europese landen.

De HvA deed dit jaar voor het eerst ook mee aan de Urban Klasse met de Electric Vehicle Amsterdam (EVA). Dit nieuwe concept voor een duurzame en energiezuinige stadsauto behaalde de zesde plaats.

De Shell Eco-marathon wordt jaarlijks georganiseerd in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië met als thema's duurzaamheid, innovatie en techniek. Dit jaar vond de marathon in Rotterdam plaats.

© Nationale Onderwijsgids