Normal_hogeschool_utrecht_gebouw

De Hogeschool Utrecht (HU) opent 14 mei het nieuwe Centre of Expertise (CoE) Smart Sustainable Cities. Het centrum moet een integrale benadering van het thema duurzaamheid bevorderen. In het centrum gaan bedrijven samen met onderzoekers, studenten en docenten van de HU werken ssn praktische en vernieuwende duurzame producten en diensten. Voorafgaand aan de opening van het centrum organiseert de hogeschool een internationale conferentie over duurzame innovatie.

Het CoE zal zich richten op de thema's energieneutrale steden, een gezond binnen- en buitenklimaat en duurzaam gedrag. Het CoE verbindt het beroepsonderwijs met de economische topsector, met name in de bouw- en installatiebranche, de logistieke sector en de creatieve industrie. Het centrum zal zich ook richten op lokaal actieve beleidsmakers en bewoners.

Op 13 en 14 mei organiseert de HU in samenwerking met Technology Innovation International de internationale conferentie Smart Sustainable Innovations: the Global Perspective. Deskundigen in innovatie en duurzaamheid afkomstig uit vijftien verschillende landen zullen lezingen en workshops verzorgen. Op 12 mei is er op het Utrecht Science Park een voorprogramma met als thema Duurzame Science Parks. Aanmelden voor het congres kan tot 6 mei.

© Nationale Onderwijsgids