Normal_seks

Vandaag kunnen zowel hogeschool Inholland als de studente die stage wil lopen bij Kim Holland, maar dat niet mag van de school, hun standpunten toelichten in een speciale hoorzitting. 

Inholland heeft een interne adviescommissie aangesteld die wordt geleid door een externe onafhankelijke voorzitter. De commissie zal zich buigen over het stageverbod dat Inholland de studente oplegde, omdat volgens de school de stage 'zich niet verhoudt tot de waarden waar de hogeschool voor staat.' 
 
De studente volgt de opleiding Media en Entertainment en wilde zelf graag stage lopen bij pornoproducente Kim Holland. Tijdens haar stage zou ze onder meer toezicht moeten houden op de filmset en zich bezig houden met het schrijven van scripts. 
 
Volgens de advocate van de studente is de school bang dat andere studenten of ouders de stage aanstootgevend zouden vinden en zou het verbod daarop gebaseerd zijn. Onterecht, volgens de advocate: “Vanuit die gedachte kan je ook een stage bij een vleesverwerkingsbedrijf verbieden, omdat vegetarische studenten daar aanstoot aan kunnen nemen.”
 
Na de hoorzitting zal de commissie een advies aan het College van Bestuur van Inholland geven. Volgens een woordvoerder van de hogeschool hangt het van het advies af, wat er daarna gebeurt.