Logo_logo_windesheim

Op donderdag 17 april opent hogeschool Windesheim in Zwolle het Kennisdistributiecentrum (KennisDC) NoordOost. De opening gaat feestelijk van start met lezingen, workshops en een forum in het auditorium van Windesheim.

Een KennisDC Logistiek is een regionaal expertisecentrum dat ervoor zorgt dat bedrijven en instellingen toegang hebben tot toegepaste kennis. Daarmee is het centrum de spil in de regionale logistieke gemeenschap. Elk centrum heeft een eigen thematisch profiel. Door landelijke samenwerking wordt slimmer gebruik gemaakt van deskundigheid en wordt nieuwe kennis ontwikkeld.

Zes hogescholen werken samen om logistiek onderwijs te verbinden met praktijkgericht onderzoek en innovatie. Hogeschool Amsterdam treedt op als coördinator van het landelijke Centre of Expertise Logistiek dat vervolgens bestaat uit zes regionale centra.

Op 17 april zal gedeputeerde dhr. Kok van de Provincie Overijssel het KennisDC lanceren. Daarna volgen lezingen, workshops en een forum met als kernvraag: hoe benutten we het logistiek goud van Noordoost-Nederland? Het programma duurt van 13.30 tot 17.30 uur en sluit af met een netwerkborrel.

© Nationale Onderwijsgids