NHL Hogeschool

Dromen, durven, studeren: veel mensen hebben de ambitie om een deeltijdstudie of cursus te volgen, maar zien op tegen de combinatie tussen werk, studie en privé. Om hier meer inzicht in te krijgen, organiseert NHL Hogeschool dinsdag 15 april een Informatieavond Werk en Studie. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor informatie over deeltijdopleidingen en -cursussen, maar ook voor advies over zaken als timemanagement, financiële aspecten en (opnieuw) leren studeren.

Tijdens de  Informatieavond  op 15 april opent NHL Hogeschool van 18.00 tot 21.00 uur haar deuren voor iedereen die meer wil weten over studeren in deeltijd. De NHL biedt deeltijdonderwijs en cursussen op het gebied van economie & management, zorg & welzijn en onderwijs. Op de Informatiemarkt in de centrale hal zijn docenten en studenten van verschillende opleidingen aanwezig om informatie te geven. Daarnaast houden een aantal opleidingen klassikale voorlichtingen.
 
Opnieuw studeren: tips & trucs 
Om bezoekers een beeld te geven hoe het is om een studie te combineren met een baan en/of gezin kunnen bezoekers in gesprek gaan met deeltijdstudenten. Hoe ervaren zij de combinatie van studeren en werken? Daarnaast kunnen bezoekers de voorlichting ‘Tips & Trucs’ volgen. Tijdens deze voorlichting geeft een decaan van de NHL onder andere tips over timemanagement, financiële aspecten en mogelijkheden vanuit de werkgever. Bezoekers die inzicht willen krijgen in hun leerstijl ontdekken dit tijdens de workshop ‘Terug in de schoolbanken: studeren doe je zo!’.
 
Proefcolleges
Om alvast kennis te maken met studeren in deeltijd, biedt NHL Hogeschool vrijblijvend proefcolleges aan. Mensen die twijfelen of een studie echt bij ze past, kunnen hiermee ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Bovendien is het een goede manier om kennis te maken met studenten, docenten en de NHL. Verschillende opleidingen bieden de mogelijkheid om studeren in deeltijd van dichtbij mee te maken. Tijdens de Infoavond kunnen bezoekers zich hiervoor aanmelden. 
 
© Nationale Onderwijsgids