Normal_gebit

De ‘Noordelijke Tandenpoetsweek 2014’ vindt dit jaar plaats van maandag 14 t/m donderdag 24 april. Op basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe gaan studenten van de opleiding Mondzorgkunde van de Hanzehogeschool Groningen voorlichtingslessen geven over mondgezondheid. De opleiding Mondzorgkunde werkt hierin nauw samen met de GGD Friesland, Groningen en Drenthe.

Derdejaars studenten van de opleiding Mondzorgkunde bezoeken tijdens de ‘Noordelijke Tandenpoetsweek 2014’ meer dan 100 groepen basisschoolleerlingen in de drie noordelijke provincies. De leerlingen van de basisscholen krijgen van de studenten een klassikale poetsinstructie. Tandenborstels en tandpasta zijn beschikbaar gesteld door het Ivoren Kruis. Ook wordt er door de studenten Mondzorgkunde gebruik gemaakt van het voorlichtingsprogramma ‘Hou je mond gezond’ van het Ivoren Kruis. Naast de poetsinstructie geven de studenten voorlichting over het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid.
 
De ruim 35 studenten bereiden zich voorafgaand aan de lessen gedegen voor op deze voorlichtingsactiviteiten door middel van literatuuronderzoek en rollenspelen binnen de projectgroep. De opleiding Mondzorgkunde leidt studenten op tot mondhygiënist.
 
© Nationale Onderwijsgids