Normal_hanzehogeschool

Hoe motiveer je werkzoekenden bij het blijven zoeken naar een baan, ook als de economie tegenzit? Wat is de beste aanpak om te voorkomen dat een zieke werknemer permanent uitvalt? Hoe begeleid je een gehandicapte sollicitant? Studenten HRM, Toegepaste Psychologie, MWD, SPH en SJD kunnen met ingang van het komende studiejaar de minor Werkcoach volgen om zich te focussen op dit soort problemen.

Wanneer de studenten hun studiepunten voor deze minor halen, vergroten ze de mogelijkheid om aan de slag te gaan als job coach, loopbaanadviseur, recruiter, intercedent bij een uitzendbureau of werkconsulent bij een sociale dienst.
 
De minor bestaat uit twee delen. Tijdens de opdrachten wordt ingezoomd op gedragsbeïnvloeding, kennis van sociale wetgeving, socialezekerheidsrecht en arbeidsrecht.
 
Toelatingseisen
De minor is in eerste instantie bedoeld voor studenten van Hanzehogeschool Groningen, maar ook studenten van vergelijkbare opleidingen van andere hogescholen kunnen zich aanmelden. De start van de eerste lichting is in september 2014.
 
© Nationale Onderwijsgids