Normal_kado

Tien vierdejaars pabostudenten van de Hogeschool Rotterdam zijn bang dit jaar niet te kunnen afstuderen door de fusie die gaande is bij de Hogeschool en Inholland. Docenten zouden niet te bereiken zijn en verslagen en tentamens worden niet nagekeken of raken zoek. Dit melden de studenten aan Metro. 

De studenten voelen zich niet serieus genomen nu ze volgens de examencommissie het zoekgeraakte tentamen moeten herkansen. 'Daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens, dit is niet onze schuld,' aldus een van de studenten. 'Daarbij komt dat docenten door de fusie niet meer te bereiken zijn. Sommigen zijn ontslagen, anderen werken op een andere locatie.”
De studenten zouden over anderhalve maand hun diploma kunnen ontvangen, mits alle studiepunten zijn behaald. Zijn er nog toetsen in te halen, dan kan er geen afstuderen plaatsvinden. 
 
Hogeschool Rotterdam geeft aan het tentamenincident te betreuren, maar bestrijdt dat er sprake is van structurele chaos. De studenten hebben inmiddels een klacht ingediend bij de Onderwijsinspectie. 
 
© Nationale Onderwijsgids