Saxion hogeschool, internationale projectweek, saxion

ENSCHEDE - Op hogeschool Saxion in Enschede gaat vandaag de internationale projectweek van start voor studenten van technische opleidingen. Zo'n 600 studenten uit verschillende landen zullen deze week oplossingen bedenken voor praktijkopdrachten van bedrijven.

Gedurende deze week zullen verschillende bedrijven uit de technieksector en de studenten met elkaar in contact gebracht worden, waarna de studenten verschillende praktijkopdrachten uit zullen voeren voor de opdrachtgevers. Naast de studenten zal er ook een groep excellente havisten meedoen aan de projectweek.

Vorig jaar bleek de projectweek een groot succes. Van de oplossingen die toen werden bedacht, bleek circa 80 procent direct bruikbaar in een ontwerp of voor vernieuwing of verbetering.

De winnaars van dit jaar zullen van de hogeschool kadobonnen ter waarde van 90 euro per persoon krijgen. Daarnaast zal het Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap het meest ondernemende team belonen met de Serendipity Award, ter waarde van 500 euro.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem