Normal_image-2016-03-11

Cinekid lanceert voor schooljaar 2016/2017 de Verdiepingsmodule Interactieve Media op School: een cursus om leraren in het basisonderwijs te stimuleren nieuwe media technieken op creatieve wijze toe te passen in het klaslokaal. Ter inspiratie, voor persoonlijke ontwikkeling en een nieuw netwerk.

Cinekid stimuleert scholen om creatief gebruik van nieuwe media een structurele plek te geven binnen het onderwijsaanbod.  De groep leraren die voorop loopt op dit vlak wordt steeds groter. Het zijn de leerkrachten die zichzelf blijven ontwikkelen en die op hun beurt hun collega’s weer enthousiasmeren.  In het adviesrapport van Platform Onderwijs2032 wordt het onderwerp digitale geletterdheid expliciet benoemd en geadviseerd als nieuw verplicht onderdeel van het curriculum. Ook het Jeugdjournaal kopte eerder al met Kinderen leren sneller met tablets. “Tijdens de scholendagen van het Cinekid Festival merken we hoe geïnspireerd leraren raken van de mogelijkheden van nieuwe media technieken in het Medialab. Dat heeft ons doen besluiten deze Verdiepingsmodule, waarin we het Medialab de klas in brengen, te ontwikkelen”, aldus Tessa Stoke, projectleider Educatie bij Cinekid.

De verdiepingsmodule start in oktober 2016 met een kickoff tijdens de Internationale Mediawijsheid Conferentie op het Cinekid Festival. De cursus bestaat uit vijf inhoudelijke woensdagmiddag sessies. In de cursus gaan leerkrachten, samen met experts uit verschillende mediavakgebieden, een lessenreeks ontwerpen die aansluit op hun eigen lessen. Daarbij wordt continu gekeken naar de praktijk en de mogelijkheden op hún school. Thema’s die gedurende de cursus aan bod komen zijn bijvoorbeeld techniek en creativiteit, kritisch kijken en maken, de wereld van apps en creatief programmeren.

Kosten voor de cursus zijn 1.500 euro (ex BTW) per deelnemer inclusief toegang tot de mediawijsheid conferentie tijdens Cinekid Festival en een toolkit (à +/- 300 euro per deelnemer). Leraren in Amsterdam kunnen de kosten dekken door een aanvraag te doen bij de Amsterdamse Lerarenbeurs. Aanvragen voor de Lerarenbeurs kunnen gedaan worden van 14 maart tot en met 22 april. Leraren buiten Amsterdam kunnen, wanneer de cursus onderdeel is van een groter geheel, een aanvraag doen bij het Leraren Ontwikkel Fonds.

Data: 19 okt, 16 nov, 18 jan, 15 feb, 15 mrt en 12 apr (schooljaar 2016/2017).
Tijden: 13.00u – 19.00u
Meer informatie en aanmelden: http://www.cinekid.nl/interactieve-media-op-school

(Dit is een advertorial)