Logo_rotterdam_onderwijsbeleid_cosmicus_basisschool_1214-011

9 maart: werkconferentie loopbaanleren en wetenschap & technologie voor Rotterdamse leraren en directeuren basisonderwijs. Van ‘moet dit er ook nog bij’ naar ‘wauw, dit is zinvol en leuk!’ Ook als je er ‘niets mee hebt’ of het lijkt je lastig of saai. Ervaar op de doe-conferentie hoe eenvoudig en leuk het kan zijn. Lees meer aanmelden (rotterdammaaktwerkconferentie@rotterdam.nl)

Tijdens de werkconferentie ervaar je dat aandacht voor loopbaanleren en wetenschap & technologie (w&t) niet wéér een verplichting er bij hoeft te zijn. Dat iedere leraar er op een leuke en simpele manier mee aan de slag kan. Want loopbaanleren en w&t kun je combineren met alle bestaande lesstof. Je kunt er morgen al mee beginnen. Je gaat met jouw leerlingen op ontdekking en helpt ze spelenderwijs uit te vinden waar ze goed in zijn. Wat hun talenten zijn. Dat is niet moeilijk, maar leuk én zinvol. Als je weet waar jouw leerlingen goed in zijn, kun je ze helpen om die keuzes te maken die hun kansen op een succesvolle leerloopbaan en toekomst vergroten. Maar waar begin je? Wat heb je nodig? Hoe combineer je loopbaanleren en w&t met andere lessen? En waar vind je materialen en ondersteuning? Op deze praktische vragen krijg je antwoord in de workshops, de aanbiedersmarkt en van collega’s. 

Geen opvang voor je eigen kinderen op woensdagmiddag? Geen probleem!  Je kunt je eigen kinderen (in de basisschoolleeftijd) meenemen naar de werkconferentie. Zij kunnen eigen workshops volgen. Zo beleef je direct het plezier van samen op ontdekking gaan.
 

Praktische informatie

Datum
: woensdag 9 maart 2016
Tijd: inloop 12.45 uur met koffie en thee, start 13.15 uur, einde 17.00 uur
Locatie: Het lyceum Rotterdam, Beukelsdijk 91, 3021 AE Rotterdam

Meer informatie en aanmelden www.onderwijsbeleid010.nl