Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Dit voorjaar wordt een tweede serie Leerlabs aangeboden. Deze Leerlabs gaan over gepersonaliseerd leren met behulp van ICT. Deze tweede serie is bedoeld voor scholen die zich al eerder hadden aangemeld voor de eerste serie, maar die vanwege de overweldigende belangstelling hiervoor niet konden meedoen. Dit meldt de VO-Raad.

Leerlabs is bedoeld om scholen een kans te bieden samen te werken aan vraagstukken rondom het gepersonaliseerd leren van leerlingen, met name op het gebied van ICT en digitaal lesmateriaal. Door samen te werken kan er kennisuitwisseling plaatsvinden en leert men van elkaars aanpak op het gebied van gepersonaliseerd leren. De nieuwe inzichten kunnen dan binnen de eigen school worden toegepast. Leerlabs gebeurt onder begeleiding van uitvoerder Leerling 2020 in het kader van het Doorbraakproject Onderwijs en ICT. Dit programma van het ministerie van Economische zaken en het ministerie van Onderwijs wil scholen in 2017 beter in staat stellen met ICT en digitaal lesmateriaal te werken, zodat leerlingen het maximale uit hun talenten kunnen halen.
 
In de extra Leerlabs wordt ook de professionalisering van de docent centraal gesteld. Het ministerie van OCW heeft de hiervoor benodigde middelen beschikbaar gesteld.
 
Leerling 2020 heeft de betreffende scholen een mail gestuurd met een uitnodiging voor de tweede serie Leerlabs. In september 2016 start een derde serie Leerlabs, die bedoeld is voor nieuwe scholen. De inschrijving hiervoor start voor de zomervakantie van 2016. 
 
© Nationale Onderwijsgids