Normal_1600x1050px

Het tweede EP-Nuffic Jaarcongres vindt plaats op 22 maart 2016 in Theater Gooiland in Hilversum. Het thema van ons jaarcongres luidt ‘Internationalisering: Samen aan de slag’, want internationalisering doe je niet alleen. Dat meldt EP-Nuffic.

Nederland en de wereld globaliseren in hoog tempo. Bedrijven en overheden hebben veel internationale connecties en de samenleving wordt steeds multicultureler. Daarom is het belangrijk om ook het onderwijs te internationaliseren zodat leerlingen en studenten internationale en interculturele competenties ontwikkelen.

Het thema van ons jaarcongres luidt ‘Internationalisering: Samen aan de slag’, want internationalisering doe je niet alleen. Dit doe je samen met je collega’s op school of binnen je instelling. Je maakt gebruik van ervaringen van andere onderwijsinstellingen binnen en buiten je sector en zoekt de samenwerking met het bedrijfsleven, overheidsinstanties en andere maatschappelijke partijen. En natuurlijk met je partners in het buitenland. EP-Nuffic helpt hier graag bij.

Het belooft een inspirerende dag te worden met diverse themasessies en workshops over onder andere onderwijs, de arbeidsmarkt en wereldburgerschap. Daarnaast kunt u vakgenoten ontmoeten. Speciale gast is Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Op www.epnuffic.nl/jaarcongres is het programma te bekijken en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Op deze pagina staat ook de Jaarongres app, waarmee u op de hoogte kunt blijven van alle informatie over het Jaarcongres.

© Nationale Onderwijsgids