Logo_media_xl_502691

De NOC*NSF heeft een Olympisch lespakket 'Rio2016' gelanceerd voor alle groepen uit het basisonderwijs. Het lespakket kan door docenten uit het primair onderwijs gratis worden gebruikt. Met de lessen krijgen de leerlingen een uniek kijkje in de wereld van de Olympische Spelen in het algemeen en die van RIO 2016 in het bijzonder. Dat meldt Jongeren op gezond gewicht (JOGG).

In het digitale lespakket is informatie te vinden voor het houden van een spreekbeurt, Olympische filmpjes, een quiz en diverse knutselopdrachten. Leerkrachten kunnen er sportlessen ontwikkelen. In het lespakket staan de Olympische waarden centraal: excelleren, respect en vriendschap, oftewel 'IK.JIJ.WIJ'.

Met het Olympisch lespakket kunnen kinderen op school op een laagdrempelige manier kennis maken met een groot aantal sporten. “Daarnaast ia het voor kinderen erg leuk om eens stil te staan bij de Olympische spelen, zoals de historie, de verschillende aspecten van de Olympische Spelen, de waarden en alles wat daarbij hoort”, aldus NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen. Op www.ikjijwij.info/ is het lespakket te vinden.

© Nationale Onderwijsgids