Normal_man_vrouw_werk_baan_emancipatie346

De Radboud Universiteit in Nijmegen wil de verdeling van mannen en vrouwen over de functies binnen de universiteit verbeteren. Dit zou de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek kunnen verhogen. Dit voornemen staat in het diversiteitsprogramma dat deze week is gepresenteerd, zo meldt de Gelderlander.

De universiteit baseert dit plan op onderzoek, waaruit blijkt dat teams die bestaan uit een goede mix van mannen en vrouwen beter presteren. Het doel is om in 2020 in alle functies een goede verdeling van mannen en vrouwen te hebben. Dit geldt voor zowel de hogere functies, zoals die van hoogleraar of manager, als ook voor het lagere segment. Mannen kunnen dan ook ingezet worden als bijvoorbeeld secretaris, iets wat momenteel niet veel voorkomt. Met deze herverdeling hoopt de Radboud Universiteit de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te verhogen.
 
Het programma is voornamelijk gericht op het vasthouden en aantrekken van vrouwelijke hoogleraren. Voor 2020 moet 25 procent van de hoogleraren vrouw zijn. Nu is dit 23 procent.
 
© Nationale Onderwijsgids