Normal_passend_onderwijs

De Algemene Onderwijsbond (AOb) start een petitie om de zorgen van het onderwijspersoneel omtrent passend onderwijs onder de aandacht van de politiek te brengen. Het principe van passend onderwijs zou goed zijn, zo meldt de AOb op haar website, maar de huidige omstandigheden maakt de wet onuitvoerbaar. 

De AOb ziet dat leerlingen vastlopen, de werkdruk groter wordt en de bureaucratie enorm is. Het idee achter passend onderwijs is prima: meer zorg op de basisschool, het voorgezet onderwijs en het mbo. Het resultaat is zichtbaar, want steeds meer leerlingen gaan naar gewone scholen.

Maar het speciaal basisonderwijs ziet dat de problematiek steeds groter wordt. Klassen worden groter en de bureaucratie neemt toe. Het is vaak niet duidelijk welke leerling in aanmerking komt voor extra zorg en wie voor de kosten opdraait.

Dat moet anders, zo stelt de AOb. Want deze problemen leiden tot meer thuisblijvers en hogere werkdruk voor leraren en onderwijsassistenten. De bond vraagt daarom het onderwijspersoneel de petitie te tekenen. Deze petitie legt de AOb op 10 februari voor aan de Tweede Kamer, als de politiek over passend onderwijs gaat praten.

U kunt hier de petitie tekenen.

© Nationale Onderwijsgids