Logo_logo_koninklijke_bibliotheek_wordmark.svg

Per 1 november 2015 is Tjibbe Joustra de nieuwe voorzitter van het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek (KB). Staatssecretaris Dekker van Onderwijs benoemt Joustra met terugwerkende kracht per 1 november voor een periode van 5 jaar op voordracht van het Algemeen Bestuurscollege. Joustra volgt Elco Brinkman op die de functie 11 jaar bekleedde.

Joustra was van 2004 tot 2009 Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en sinds 2011 is hij de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland en verzorgt de informatievoorziening op het gebied van de Nederlandse geschiedenis, cultuur en samenleving. Daarnaast is de zorg voor het behoud van het Nederlands cultureel erfgoed, zowel in gedrukte als geschreven vorm een belangrijke taak. Naast wetenschappelijke informatievoorziening heeft de KB ook de regisseursrol gekregen in de ontwikkeling van een nationale digitale bibliotheek. Voor de komende jaren is dit de belangrijkste opgave voor de KB.

© Nationale Onderwijsgids