Logo_malmberg_logo

Vandaag ontving Matijs Lips, docent Nederlands aan het Dr. Nassau College in Beilen (Drenthe), uit handen van schrijfster Caja Cazemier de Talent Docent Trofee 2015. Lips wint de trofee vanwege zijn vernieuwde en creatieve manier van doceren. Door volledig digitaal te onderwijzen weet hij zijn leerlingen te enthousiasmeren voor de Nederlandse taal en is hij een voorloper op het gebied van modern lesgeven. Dat meldt Malmberg.

Malmberg, uitgever van de lesmethode Talent, reikt voor de vierde keer De jaarlijkse Talent Docent Trofee. De trofee vormt een erkenning voor docenten Nederlands die zich onderscheiden en op een bijzondere manier het vak Nederlands voor hun leerlingen in het voortgezet onderwijs aantrekkelijk maken. Volgens Malmberg is Lips dit jaar de terechte winnaar. Wendy van Krimpen, uitgever Nederlands bij Malmberg legt uit: “Lips weet via moderne technieken zijn leerlingen te motiveren voor de Nederlandse taal. Hij toont lef door volledig digitaal te werken en daar zijn eigen draai aan te geven om zo zijn leerlingen uit te dagen."

Lips: “Ik ben enorm verrast en vind het fijn om bevestiging te krijgen op mijn visie op het onderwijs. Al moeten we met z’n allen de blik op de toekomst houden door nieuwsgierig en open minded te blijven. Het onderwijs van nu is immers niet het onderwijs van morgen.”

© Nationale Onderwijsgids