Normal_copyright_stockfreeimages_onderzoeken_leerling_juf_biologie_les_onderzoek

De docent Debby Heerkens hanteert bijzondere onderwijsmethodes. Om haar leerlingen zo goed mogelijk biologie bij te brengen, trok de docente haar kleding uit. De lerares Biologie op Groene Hart Rijnwoude deed dit in een les over anatomie en had een speciaal pak onder haar kleren aan. Dat meldt Metro.

Heerkens klom tijdens de les op de tafel en begon één voor één haar kledingstukken uit te trekken. Onder haar normale kleding droeg de docent een speciaal pak met daarop de exacte weergave van het menselijk lichaam met spieren en ingewanden. Onder dat pak droeg de lerares een pak met de positie van de menselijke botten.

Voordat de docent de bijzondere les gaf, heeft ze wel eerst toestemming gevraagd aan de directeur van de school. “Je zoekt altijd naar manieren om leerlingen te triggeren en de lessen zo te geven dat ze het ook onthouden. Ik heb tegen de directeur gezegd dat ik het pak had gekocht en hij vond het ook leuk”, zegt Heerkens. De leerlingen waren erg enthousiast over de actie van hun docent.

© Nationale Onderwijsgids