Normal_smartphone_app__2_

Een docent van middelbare school Sint-Ursula in het Limburgse Horn heeft een foto van zijn geslachtsdeel naar leerlingen gestuurd. Hij voerde een erotisch gesprek met zijn vriendin via Whatsapp maar stuurde de foto per ongeluk naar de Whatsapp-groep van een van zijn klassen. Dit meldt 1Limburg.

Scholenkoepel Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) startte een onderzoek maar kwam tot de conclusie dat het om “een hele domme fout” van de leraar gaat, zonder kwade bedoelingen. De docent mag les blijven geven op school maar niet meer aan de leerlingen uit de betreffende Whatsapp-groep. De ouders van de betrokken leerlingen gaan hiermee akkoord.

De leraar had de Whatsapp-groep aangemaakt om makkelijk met de leerlingen te kunnen communiceren over huiswerk of de lesstof. Het schoolbestuur ziet in het voorval geen aanleiding om het gebruik van social media tussen leerlingen en docenten nu aan banden te leggen. “Het is een handige manier van communiceren buiten de lessen om”, aldus voorzitter Thieu Kikken. “Hier is sprake van een domme vergissing.”

© Nationale Onderwijsgids