Normal_docent__leerkracht__leraar__schoolbord

148 leraren van 68 scholen zijn de afgelopen drie weken genomineerd voor de Rotterdamse verkiezing Leraar van het jaar 2015. Ruim 250 leerlingen, ouders, collega’s en andere betrokkenen hebben hun favoriete leraar aangemeld. Er zijn genomineerden in drie categorieën: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Van 14 tot en met 18 september kan iedere Rotterdammer stemmen op één van deze genomineerde leraren op de website www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl. Dat meldt gemeente Rotterdam.

De verkiezing wordt georganiseerd om leraren in het zonnetje te zetten. “Zij vormen het kloppend hart van excellent onderwijs”, aldus wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg). “Zij hebben van alle factoren op school, de meeste invloed op de prestaties van leerlingen.”

Met vaak uitgebreide omschrijvingen geven leerlingen en ouders aan waarom hun leraar de titel Leraar van het Jaar 2015 verdient. Na de stemronde kiest een vakjury op basis van gesprekken met de top drie leraren met de meeste stemmen de winnaars. Tijdens de internationale Dag van de Leraar, maandag 5 oktober aanstaande, maakt wethouder Hugo de Jonge tijdens een feestelijke bijeenkomst de leraren van het jaar bekend.

© Nationale Onderwijsgids