Normal_jet_bussemaker__ii__minister_ocw_rijksoverheid

Minister Bussemaker heeft hoogleraar straf(proces)recht en victimologie aan de Universiteit van Tilburg, Marc Groenhuijsen, per 1 september 2015 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Universiteit Maastricht, voor een periode van vier jaar. Daarnaast heeft zij de benoeming van RvT voorzitter Truze Lodder verlengd met een periode van twee jaar. Dat meldt de Universiteit Maastricht.

De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit. Naast de toezichthoudende taak vervult de raad een belangrijke rol als klankbord voor en adviseur van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is verantwoording verschuldigd aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na deze benoeming bestaat de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht uit Truze Lodder (voorzitter), Ursula Nelles, Renk Roborgh, Koos Van Haasteren en Marc Groenhuijsen.

Het profiel van de Raad van Toezicht is afgestemd op de gewenste ontwikkeling en strategie van de UM, waarin het Strategisch Programma UM, de Kennis-As Limburg, de prestatieafspraken en kwaliteitszorg centraal staan. De RvT is zodanig samengesteld dat er voldoende diversiteit is naar individuele profielen, leeftijd, geslacht en maatschappelijk-culturele en wetenschappelijke achtergrond.

© Nationale Onderwijsgids