Normal_les_docent_klas_studeren_college

Met de In de klas-reeks bewerkt NTR Schooltv programma’s van de publieke omroepen speciaal voor het voortgezet onderwijs. Teksten worden opnieuw ingesproken, tijdlijnen en animaties worden toegevoegd en de video’s worden  efficiënt ingekort tot rond de tien minuten. De reeks wordt voortdurend uitgebreid. Dat meldt NTR.

Alle ‘In de klas’-video’s zijn te vinden op schooltv.nl en kunnen gratis, op ieder apparaat en op elk gewenst moment geraadpleegd worden. In september komen de volgende producties online: Help! Een homo in de klas (voorlichting homoseksualiteit), Help! Een hoer in de klas (voorlichting prostitutie), Kunstuur in de klas (moderne en hedendaagse kunst) en nieuwe afleveringen van De keuringsdienst van waarde in de klas (economie, biologie).

Bij alle In-de-klas-programma’s is een gratis lesbrief met kijkvragen en verdiepingsopdrachten te downloaden, waardoor het kijken een hogere leeropbrengst heeft. Docenten zijn enthousiast over deze nieuwe aanpak van Schooltv voor het voortgezet onderwijs: “Het helpt enorm als een programma voor volwassenen in een iets ander kader wordt gezet, waardoor mijn leerlingen de context beter begrijpen”, aldus een docent biologie. 

© Nationale Onderwijsgids