Logo_images__4_

De vakbonden bereiden acties voor, zo hebben de FNV en lidorganisatie van de FNV, de Algemene Onderwijsbond, deze week laten weten. De vakbonden zijn het niet eens met het overheidsakkoord dat gesloten is. De AOb heeft de eerste bijeenkomst gepland. Dit meldt de AOb. 

De eerste bijeenkomst vindt plaats in het noorden van het land, omdat hier de schoolvakanties als eerste weer afgelopen waren. Op 25 augustus vinden er bijeenkomsten plaats in Hoogeveen en Groningen. En op 26 augustus staat een bijeenkomst gepland in Heerenveen. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die werken in het voortgezet onderwijs. Niet-leden zijn ook welkom om te komen en als toehoorder aanwezig te zijn. In het voortgezet onderwijs is de urgentie het hoogst. De onderhandelingen over een nieuwe cao liepen deze zomer namelijk vast, maar ondertussen hebben werkgevers ook de lopende cao opgezegd. 

Ben Hoogenboom is vicevoorzitter en portefeuillehouder voortgezet onderwijs bij de AOb. "De komende weken maken we de balans op," vertelt hij. "We geven onze leden onze visie op de stand van zaken en vragen tegelijk wat voor middelen we moeten inzetten om onze eisen kracht bij te zetten. Vast staat dat de AOb niet alleen in het vo maar in alle sectoren streeft naar een cao die recht doet aan het onderwijspersoneel. Voor het primair onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs geldt namelijk net zo hard: met minder dan een fatsoenlijk loonbod, een normale pensioenopbouw, beteugeling van de werkdruk, meer vaste banen en garanties voor de professionele ruimte nemen we geen genoegen."

AOb-leden die werken in Groningen, Friesland en Drenthe zullen deze week een uitnodigingsbrief krijgen. 

© Nationale Onderwijsgids