Normal_praten_giechelen_lachen_klas_les_studenten

Tegenwoordig zou gezag op school niet meer vanzelfsprekend zijn. Zo zou twee derde van het onderwijspersoneel moeite ervaren met het handhaven van de orde en een derde van de leerkrachten zou gepest worden. Medilex Onderwijs organiseert daarom op 9 september de cursus 'gezag in het geding' in Utrecht. Dat meldt Medilex Onderwijs.

Michel Rog, Tweede Kamerlid en voormalig voorzitter van CVN Onderwijs, is de dagvoorzitter. De opening gaat over maatschappelijke ontwikkelingen en overheidsbeleid ten aanzien van gezag op school. Vervolgens krijgt George Smits, psycholoog en mediator Reset Partner, het woord. Hij behandelt een aantal vragen, zoals wat verstaan we onder gezag in het onderwijs? En hoe brengt u een gezonde gezagsrelatie tot stand en hoe behoudt u gepaste afstand tot leerlingen en ouders? Verder komen Anke Visser, senior onderwijsconsultant APS, en Peter Teitler, onder meer leerlingbegeleider en docent voortgezet onderwijs en docent Seminarium, aan het woord.

In het middagprogramma valt één van de vijf verdiepingssessies te kiezen. Deze zijn: agressieve ouders en leerlingen, coachen van docenten met gezagsproblemen, pesten tussen docenten – gezagsondermijning door collega's, goochelen met aandacht en gezag handhaven met de schrijfstrafmethodiek. Deelnemen aan het dagprogramma kost 395 euro. Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van Medilex Onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids