Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Het Kohnstamm Instituut zoekt voor het internationale project 'Creatief vermogen en kritisch denken' enthousiaste docenten uit het basisonderwijs groep 5 en het voortgezet onderwijs klas 2, die met hun leerlingen willen deelnemen. Specifiek zoekt het instituut naar docenten met interesse in het bevorderen van de creativiteit en kritisch denken van leerlingen bij de kunstvakken en/of rekenen en wiskunde. Dat meldt het Kohnstamm Instituut.

De twee speerpunten van het internationaal onderzoeks- en ontwikkelproject zijn het in beeld brengen van de ontwikkeling van leerlingen op de competenties 'creativiteit' en 'kritisch denken' via een meetinstrument en als tweede het ontwerpen en ontwikkelen van didactische werkvormen waarmee die competenties kunnen worden bevorderd. In het project wordt een professionele leergemeenschap georganiseerd, die enkele keren bij elkaar komt voor het halen en brengen van nieuwe kennis en die continu uitwisselt via een eigen digitaal platform. De ontwikkelde didactische materialen worden ook gedeeld via een internationale databank voor docenten. Deelnemende klassen krijgen een culturele activiteit, bijvoorbeeld een theater of museumbezoek, of een workshop aangeboden.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Aan het project nemen leerkrachten deel uit 15 verschillende landen, bijvoorbeeld China, Frankrijk en Thailand. Meer informatie over het project is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids