Normal_docent2345

Tot 1 maart 2016 kunnen basisscholen intekenen voor de nieuwe subsidieregeling Professionalisering Cultuuronderwijs. De subsidie moet besteed worden aan de professionalisering op bestuurs-, school- en leerkrachtniveau. Voorwaarde is dat een schoolbestuur ten minste vijf locaties heeft die aan het project deelnemen. Dat meldt het landelijk kennisinstituut cultuureducatie en amateurkunst. 

Per subsidieaanvraag wordt een maximum aangehouden van 200.000 euro. Dit moet vervolgens over de locaties verdeeld worden met een maximum van 20.000 euro per locatie. De aanvrager ,moet minimaal 50 procent van de projectkosten voor zijn rekening nemen, dit kunnen ook gekapitaliseerde uren zijn. Maximaal 10 procent van de subsidie mag besteed worden aan visietrajecten op bestuursniveau. Wanneer een schoolbestuur niet vijf locaties heeft, kunnen ook vijf samenwerkende locaties samen een aanvraag indienen.

De projecten waarvoor de subsidie verstrekt wordt moeten starten vóór september 2016 en de duur is maximaal 24 maanden. De schoolbesturen die geselecteerd worden voor de subsidie, worden onderdeel van een leernetwerk dat gericht is op kennisdeling en kennisvermeerdering. Per project moet minimaal één bestuurder en één schoolleider aan dit netwerk deelnemen.

De ingediende aanvragen zullen op volgorde van binnenkomst behandeld worden. Er is een subsidieplafond van 2,5 miljoen euro. Een adviescommissie zal de ingediende aanvragen op een aantal punten beoordelen, te weten: kwaliteit, meerwaarde, afstemming en samenwerking. Andere aspecten die bij de beoordeling een rol spelen zijn de samenhang tussen activiteiten, aansluiting van de activiteiten binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en de inzet van bestaande netwerken om de kennis uit de projecten te delen. De subsidieregeling is een onderdeel van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Meer informatie over de subsidieregeling is hier te vinden.

© Nationale Onderwijsgids