Normal_wetenschap_onderzoek_research_scheikunde

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) hebben de datum bekend gemaakt voor de Pump Your Career-dag van dit jaar. Het driejaarlijkse evenement zal plaatsvinden op 19 november in Amersfoort. De dag is speciaal voor vrouwen in de wetenschap. In het programma staan talent- en carrièreontwikkeling centraal. Dat meldt NWO.

De talentendag is bedoeld voor alle vrouwen die werkzaam zijn in de wetenschap, van PhD-studenten tot hoogleraren, en daarnaast ook beleidsmedewerkers genderdiversiteit van universiteiten. Het programma bestaat uit diverse lezingen en interviews met rolmodellen als professor José van Dijk (president van de KNAW) en Spinozalaureaat professor Naomi Ellemers. Presentatrice Eva Jinek zal optreden als dagvoorzitter. Ook kunnen deelnemers kiezen uit diverse workshops met onderwerpen als 'career planning', 'personal branding', 'grant writing' en mindfulness. De voertaal van alle activiteiten is Engels.

Met het driejaarlijkse evenement willen de NWO en de LNVH het belang van diversiteit in de wetenschap centraal stellen. Een belangrijk speerpunt van beide organisaties is de doorstroom van vrouwen naar de top van de wetenschap. Zo zal minister Bussemaker van Onderwijs tijdens de plenaire opening van de talentendag de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren in ontvangst nemen.

Pump Your Career vindt plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort op 19 november 2015. Kosten voor deelname zijn 75,- euro per persoon en aanmelden kan via de website van de NWO.

© Nationale Onderwijsgids