Normal_wetenschap_onderzoek_microscoop

Aanvragers van universiteiten of andere instellingen waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd, kunnen tot 24 september een aanvraag indienen voor het uitvoeren van het Nederlandse aandeel in de Teaching and Learning International Survey (TALIS) 2018. Hierin staan de leer- en werkomstandigheden van docenten centraal. Dat meldt de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het onderzoek wordt gedaan onder docenten en schoolleiders. Het moet informatie opleveren voor onder meer het nationale onderwijsbeleid. TALIS maakt een vergelijking mogelijk tussen onderwijssystemen, waardoor de deelnemende landen inzicht krijgen in de uitdagingen waar landen voor staan en welke onderwijsbenadering zij hanteren.

Alleen onderzoekers die verbonden zijn aan een universiteit of andere instelling waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd kunnen een aanvraag indienen. Ook dient de aanvrager een aantoonbare expertise te hebben in de uitvoering van internationaal vergelijkend onderzoek en empirisch onderzoek naar leraren en lerarenbeleid. Er mag maximaal één verzoek worden ingediend per aanvrager. Het totale budget voor de financieringsronde is 560 duizend euro. Hiermee kan één aanvraag worden gehonoreerd. Meer informatie over TALIS en het aanvragen is te vinden op de NWO financieringspagina. 

© Nationale Onderwijsgids