Logo_algemene_onderwijsbond_aob_logo
De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft een nieuw cursusaanbod 'persoonlijke ontwikkeling' 2015/2016. Het nieuwe aanbod biedt speciale cursussen voor starters in het onderwijs, maar ook voor leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel. Dat meldt de Onderwijscoöperatie. 
 
Speciaal voor starters in het onderwijs biedt het nieuwe aanbod verschillende cursussen, zoals orde in de klas, communicatie met ouders, non-verbale communicatie & stemgebruik en de summerclass 'Klaar voor de start 2016'. Ook huidige leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel hebben wat aan het nieuwe aanbod. Zo biedt de cursus voor hen: omgaan met gedragsproblemen, timemanagement, assertief omgaan met collega's, beïnvloedingsvaardigheden, masterclass eigentijds overleggen, quickstart Prezi, presenteren met Prezi en 21st Century skills & blended learning. Speciaal voor onderwijsondersteunend personeel is er nu ook een cursus functioneringsgesprekken voor OOP'ers. 
 
Alle themacursussen worden ook als maatwerk verzorgd. Meer informatie over het nieuwe aanbod is te vinden op aobscholing.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids