Logo_niet_voor_nieuwsitems_aob
Op dinsdag is het reeds moeizame onderhandelingstraject over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor het voortgezet onderwijs vastgelopen. Er dreigt een cao-loze periode aan te breken. De VO-Raad wil de lopende cao, de per 1 augustus afloopt, niet stilzwijgend verlengen. Dit meldt de Algemene Onderwijsbond.
 
De werkgevers, verenigd in de VO-Raad, hebben reeds laten weten dat zij de lopende cao opzeggen. Dit houdt in dat de huidige cao niet stilzwijgend verlengd wordt. Als er geen overeenkomst wordt bereikt over de nieuwe cao, geldt er geen cao voor het voortgezet onderwijs per 1 augustus 2015. Werknemers die dus per augustus in dienst treden, kunnen een contract krijgen die niet voldoet aan de arbeidsvoorwaarden uit de cao. De vakbonden zijn hier sterk op tegen. 
 
Toch ziet het er momenteel naar uit dat het voortgezet onderwijs een cao-loze periode tegemoet gaat. Het overleg tussen de VO-Raad en de vakbonden is gisteren namelijk vastgelopen. De werkgevers en de vakbonden zijn beiden vooralsnog niet bereid hun eerder ingenomen standpunten los te laten. 
De Algemene Onderwijsbond stelt dat zij de komende weken zal overleggen met de achterban over de vervolgstappen. De inzet van de vakbonden blijft hetzelfde: een goede cao. 
 
© Nationale Onderwijsgids